logo_boom_appel_2.png
logo_boom_appel_4.png

Actie Liliane Fonds

Op donderdag 12 maart trokken onze leerlingen om 13.00 uur één minuut lang aan de bel. Zij werden daarbij ondersteund door wethouder Wouter Joosten.

Door mee te doen aan deze landelijke actie van het Liliane Fonds vroegen we aandacht voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden voor wie onderwijs geen vanzelfsprekend recht is.

In 2000 spraken Nederland en 188 andere VN-lidstaten af, dat in 2015 alle kinderen onderwijs moeten kunnen volgen: millenniumdoel 2. En afspraken moet je nakomen. In Nederland is het normaal dat kinderen naar school gaan. In ontwikkelingslanden is dat anders. Want wereldwijd zien meer dan 23 miljoen kinderen met een handicap nooit een klaslokaal van binnen. Ze kunnen er niet in of worden geweigerd. Ouders schamen zich voor hun kind of hebben geen geld voor school. Maar onderwijs is geen gunst. Het is een fundamenteel kinderrecht. In 2014 konden ruim 42.000 kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden met hulp van het Liliane Fonds naar school, naar een dagopvang of een training volgen.

Met de actie ‘Wij trekken aan de bel’ wil het Liliane Fonds kinderen, ouders en docenten bewust maken van de achterstandssituatie van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Daarom riep het Liliane Fonds alle basisscholen op om op 12 maart met alle mogelijke toeters en bellen één minuut herrie te maken op het schoolplein.

 

Comments are closed.