Middenbouw

Vanaf schooljaar 2015 – 2016 worden klassenstukjes en foto’s via blogs/ forums van Schoudercom met de ouders gedeeld.

Groep 3 en 4

Groep drie en vier hebben samen gesport.
’s Middags was er keuze uit techniek en knutselen met groep drie en vier.

Kerstavond Groep 3

Wat hebben wij een top avond gehad!
De kinderen vonden het eten heerlijk (en de juffen ook)
Na het eten hebben we ook nog een “mini disco” gehouden.
Tijdens het eten hadden wij 4 hulpvaders die ons fantastisch hebben geholpen.

Vol verwachting klopt ons hart

Op woensdag 26 november hebben de groepen 3 en 4 hun zelfgemaakte schoen gezet bij de openhaard in de grote hal.
Om Sinterklaas en Zwarte Piet te laten weten dat de schoenen er stonden hebben de kinderen heel veel liedjes gezongen.
Nu maar duimen dat er morgen wat in zit!

Toen de kinderen vanmorgen binnen kwamen was het flink schrikken, er zaten namelijk geen cadeautjes in de schoenen van de kinderen.
Al snel kwamen we erachter dat er een brief was achtergelaten voor de kinderen van groep 3 en 4.
Pietje Paniek was op school langs geweest en kon de schoenen in eerste instantie niet vinden en had daarom de rode zakken met cadeautjes maar in de klas verstopt.

Als een speer gingen de kinderen naar de klas om te zoeken. Als snel kwamen we erachter dat de cadeautjes aan de getallenlijn boven het bord waren opgehangen. Maar hoe moesten we daar nou bij komen? Gelukkig wist Jordy hoe we deze getallenlijn naar beneden konden krijgen. Toen de zakken naar beneden waren gehaald hebben enkele kinderen ( hulp pieten) de cadeautjes uitgedeeld. Iedereen kreeg een mooie stuiterbal.

Naast de cadeautjes had Pietje Paniek nog meer achter gelaten. Overal waren namelijk spelletjes uitgestald en een hoop stoelen waren op elkaar gestapeld. De stoelen waren snel weer opgeruimd en vervolgens hebben de kinderen heerlijk gespeeld met de spelletjes. Na het spelen van de spelletjes moesten we nog hard werken van de juf.

Bedankt Sinterklaas voor de mooie cadeautjes en tot 5 december!

Groep 4 ging met de verjaardag van de juf naar Blijdorp
Mijn verjaardag is al even geleden, maar het leuke uitstapje naar blijdorp ben ik nog niet vergeten en eveneens de mooie cadeau’s die ik van julie mocht ontvangen.

Op woensdag 12 maart zijn groep 3 en groep 4 naar een melkveehouderij geweest. Groep 3
ging naar een melkveehouderij in Maasdam. Daar kregen ze een rondleiding.
Ze mochten zelfs kijken hoe de koeien gemolken werden in d melkmachine.
Verder kregen ze na afloop een echte pannenkoek gemaakt van biest.

IMG_4880 IMG_4922

Groep 4 ging naar een melkveehouderij in Numansdorp. Eerst gingen ze op school zelf boter maken van slagroom. Bij de melkveehouderij mochten de kinderen eerst rondkijken in de koeienstal.
Daarna gingen zij bij de melkmachine kijken.
Ook groep 4 kreeg verse melk en ook nog een koetjes reep!
Daarna gingen we weer naar huis.

groep 42014-03-12 11 09 37 (2)