Wij trekken aan de bel!

Op 12 maart trekken kinderen in heel Nederland aan de bel, om te vieren dat zij naar school kunnen. In Nederland is onderwijs een vanzelfsprekend recht. Helaas is dit voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden heel anders. Zij kunnen vaak niet naar school. Het Liliane Fonds weet hoe broodnodig onderwijs is. Want met alleen revalidatie redt een kind met een handicap in ontwikkelingslanden het niet. Elk kind – met of zonder handicap – heeft recht op onderwijs, op een toekomst.

Bellentrekkers gezocht
Het Liliane Fonds roept alle basisscholen in Nederland op om op donderdag 12 maart 2015 één minuut lang aan de bel te trekken voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Want van hen gaat 90% niet naar school. En natuurlijk doet onze school mee! Op het schoolplein laten wij één minuut lang de bel gaan, terwijl de kinderen met toeters, deksels, trommels of andere meegebrachte instrumenten – met veel herrie – de wereld laten ‘horen’ dat kinderen aan de andere kant van de wereld ook naar school moeten kunnen gaan.

Doet u mee?
U kunt helpen er een klinkende actie van te maken. Zou u op 12 maart ’s middags alstublieft wat ‘toeters en bellen’ mee willen geven aan uw kind(eren)? Daarnaast zouden we het erg leuk vinden als alle kinderen oranje kleding of accessoires, de kleur van het Liliane Fonds, aantrekken. Ook kunt u de leerkrachten helpen door het spektakel op foto of video vast te leggen. De mooiste foto’s plaatsen wij op onze website.

Wij hopen dat zo veel mogelijk basisscholieren in Nederland op 12 maart vieren dat zij naar school kunnen en erbij stilstaan dat dit niet vanzelfsprekend is voor leeftijdsgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden.

Hartelijk dank voor uw aandacht, en bij voorbaat dank voor uw medewerking.